ОБСЄ за весь час перемир’я на Донбасі зафіксувала понад 900 випадків його порушення

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ОБСЄ за весь час перемир’я на Донбасі зафіксувала понад 900 випадків його порушення

Facebook/OSCE SMM

Від початку дії перемир’я на Донбасі спостерігачі ОБСЄ зафіксували близько 950 випадків порушення режиму припинення вогню.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 7 вересня.

«Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, на якому було досягнуто домовленостей про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня до кінця звітного періоду СММ зафіксувала загалом 950 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях», — зазначають в ОБСЄ.

За даними спостерігачів, за цей період було зафіксовано 173 вибухи, 2 прольоти невизначених боєприпасів та 13 освітлювальних ракет, а також 762 різних постріли.

  • Бойовики 6 вересня вперше за час перемир’я на Донбасі прицільно обстріляли українські позиції. Унаслідок обстрілу було поранено одного бійця ЗСУ, який розбирав пошкоджений пожежею бліндаж. Після цього бойовики на Донбасі вдруге за добу відкрили вогонь по українських позиціях на Донбасі, внаслідок чого загинув український військовий.
  • 7 вересня стало відомо, що у лікарні від отриманих опіків помер військовий, який постраждав від підриву на міні автомобільної розливної станції АРС-14 неподалік населеного пункту Новгородське Донецької області.
  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня. За цей час від обстрілів не загинув жоден український військовий.