Бойовики вперше за час перемир’я прицільно обстріляли українські позиції. Одного військового поранили

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Бойовики вперше за час перемир’я прицільно обстріляли українські позиції. Одного військового поранили

Sasha Maksymenko / Flickr

Бойовики вперше за час перемир’я на Донбасі прицільно обстріляли українські позиції, поранили одного бійця ЗСУ.

Про це пише пресцентр ООС.

«Ворог нахабно відкрив вогонь з автоматичного станкового гранатомета, випустивши при цьому три черги ВОГ-17 по підрозділу Об’єднаних сил в районі населеного пункту Красногорівка. В результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України, який усував наслідки пожежі на позиції», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пораненому оперативно надали медичну допомогу та евакуювали до лікарні. На думку командування ООС, бойовики свідомо йдуть на зрив перемир’я. В ООС зазначають, що дають бойовикам ще один шанс на дотримання перемир’я, інакше українські військові відкриють вогонь у відповідь.

  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня. За цей час від обстрілів не загинув жоден український військовий.
  • Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) на засіданні 19 серпня погодила чотири нові ділянки розведення сил і 20 ділянок розмінування.
  • Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін 5 вересня наказав атакувати українські позиції поблизу селища Шуми. Пушилін закликав українську сторону «з 08:00 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в зазначеному районі».