Ватажок бойовиків «ДНР» Пушилін наказав відкрити вогонь в українські позиції на Донбасі. Україна скликає позачергове засідання ТКГ

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін наказав атакувати українські позиції поблизу селища Шуми.

Про це повідомляється на сайті самопроголошеного голови «ДНР».

«Офіційно заявляю, що відповідно до пункту «е» додаткових заходів мною ухвалено рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведених інженерних спорудах в районі населеного пункту Шуми (600 метрів на північний схід від населеного пункту Шуми — район обладнаних українських позицій з центром із координатами 48 градусів 22 мінути 57 секунд північної широти і 37 градусів 56 мінут 55 секунд східної довготи)», — йдеться в повідомленні.

Також Пушилін закликав українську сторону «з 08:00 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в зазначеному районі».

«Нам не потрібні людські жертви. Нам не потрібен зрив перемир’я», — додав ватажок бойовиків.

За словами Пушиліна, Україна нібито порушує один із пунктів домовленостей щодо режиму припинення вогню.

Своєю чергою глава МЗС України Дмитро Кулеба в ефірі одного з українських каналів заявив, що у зв’язку з заявою бойовиків українська сторона ініціює позачергове засідання Контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

«Наш президент був поінформований про це, він надзвичайно стурбований. Ми одразу зробили крок у відповідь: ми, Україна, скликаємо позачергове засідання Тристоронньої контактної групи буквально на завтра [6 вересня]», — сказав він.