Зеленський поговорив з президентом Литви про порушення перемир’я на Донбасі і «нормандську» зустріч. Згадали і Білорусь

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський поговорив з президентом Литви про порушення перемир’я на Донбасі і «нормандську» зустріч. Згадали і Білорусь

Facebook / Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном з президентом Литви Гітанасом Науседою. Обговорили порушення перемир’я на Донбасі, «нормандську» зустріч та події у Білорусі. Про це повідомили у пресслужбі Офісу президента.

Зеленський висловив глибоку стурбованість грубим порушенням перемир’я на Донбасі з боку незаконних збройних формувань.

Також президент розповів про перебіг переговорного процесу в «нормандському форматі». Він сподівається, що після зустрічі радників лідерів країн «нормандської четвірки» буде зрозуміло, коли відбудеться зустріч лідерів країн.

Глави держав також обговорили питання підготовки до 22-го саміту Україна – ЄС, що запланований на 1 жовтня в Брюсселі. «Серед головних результатів саміту я бачу підтвердження визнання європейських прагнень України, досягнення домовленостей про початок роботи з оновлення торговельної частини Угоди про асоціацію, адже вона вже не відображає економічних реалій України та ЄС», – заявив Зеленський.

При цьому, Науседа наголосив, що сподівається, що під час президентства Зеленського Україна зробить усе, щоб стати членом Євросоюзу, і зазначив, що серед країн Східного партнерства країна демонструє лідерство.

Глави держав обговорили можливість проведення засідання Ради президентів України та Литви наприкінці цього року в Києві. Згадали і про події у Білорусі: в Офісі президента зазначили, що Зеленський звернув увагу на спільність підходів України та Європейського Союзу в питаннях оцінки білоруської внутрішньополітичної кризи.