Перемир’я на Донбасі зірвано: бойовики застрелили українського військового. ЗСУ відкрили вогонь у відповідь

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Бойовики на Донбасі вдруге за добу відкрили вогонь по українських позиціях на Донбасі, унаслідок чого загинув український військовий.

Про це пише пресцентр ООС.

Там зазначають, що бойовики зі стрілецької зброї обстріляли українські позиції біля Причепилівки в Луганській області.

«На жаль, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення несумісне з життям», — йдеться у повідомленні.

Після обстрілу ЗСУ відкрили вогонь у відповідь. Наразі втрати противника уточнюються.

  • Бойовики 6 вересня вперше за час перемир’я на Донбасі прицільно обстріляли українські позиції. Унаслідок обстрілу було поранено одного бійця ЗСУ, який розбирав постраждалий від пожежі бліндаж.
  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня. За цей час від обстрілів не загинув жоден український військовий.
  • Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) на засіданні 19 серпня погодила чотири нових ділянки розведення сил і 20 ділянок розмінування.
  • Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін 5 вересня наказав атакувати українські позиції поблизу селища Шуми. Пушилін закликав українську сторону «з 08:00 7 вересня 2020 року забезпечити відсутність особового складу в зазначеному районі».