У Зеленського заявляють, що перенесена «нормандська» зустріч на рівні радників може відбутися до 10 вересня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Зеленського заявляють, що перенесена «нормандська» зустріч на рівні радників може відбутися до 10 вересня

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак прогнозує, що перенесена зустріч радників лідерів держав-учасниць «нормандського формату» може відбутися до 10 вересня. Про це він заявив на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

Єрмак наголосив, що зустріч перенесли через відрядження радника президента Франції. За його словами, наразі серед можливих дат зустрічі обговорюють перші числа вересня.

«Пан Бонн [радник президента Франції Еммануель Бонн] подзвонив мені кілька днів тому і попросив перенести зустріч з звʼязку з відрядженням. Сьогодні обговорюються дати — це перші числа вересня. Я думаю, що до 10 вересня ця зустріч відбудеться», — зазначив Єрмак.

Перенесена зустріч радників лідерів держав-учасниць «нормандського формату» мала відбутися 28 серпня в Парижі.

  • 30 липня ЗМІ повідомили, що заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак, куратор українського напряму в Кремлі, написав листа раднику канцлера Німеччини Ангели Меркель про переговори щодо Донбасу. У ньому Козак називає переговори «безглуздими» і нібито говорить про вихід Росії з цього процесу.
  • Зі свого боку голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що представник РФ направив листа, але в ньому не було зазначених вимог.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що друга зустріч лідерів у «нормандському форматі» може привести до закінчення війни на Донбасі.