Підрив автомобіля на Донбасі: один із військових помер у лікарні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Один із військових, які постраждали від підриву на міні автомобільної розливної станції АРС-14, помер у лікарні від отриманих опіків.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

Сам вибух стався 6 вересня неподалік населеного пункту Новгородське Донецької області. Двоє військових рухались на допомогу у гасінні лісових пожеж, але підірвались на вибуховому пристрої.

«Із сумом повідомляємо, що від отриманих опіків, після проведення реанімаційних заходів, сьогодні один із поранених воїнів помер», — повідомили в ООС.

Загалом же за добу 7 вересня бойовики лише один раз порушили перемир’я. Це сталося поблизу Кам’янки Донецької області, але постріли із стрілецької зброї та гранатомета були неприцільними.

  • Бойовики 6 вересня вперше за час перемир’я на Донбасі прицільно обстріляли українські позиції. Унаслідок обстрілу було поранено одного бійця ЗСУ, який розбирав пошкоджений пожежею бліндаж.
  • Увечері стався ще один обстріл. Від снайперського обстрілу загинув український військовий, а ЗСУ були вимушені відкрити вогонь у відповідь.
  • 22 липня під час засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня. За цей час від обстрілів не загинув жоден український військовий.
  • Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) на засіданні 19 серпня погодила чотири нові ділянки розведення сил і 20 ділянок розмінування.