Сектор Газа обстріляв Ізраїль ракетами під час підписання мирної угоди, є поранені

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Сектор Газа обстріляв Ізраїль ракетами під час підписання мирної угоди, є поранені

Сектор Газа випустив дві ракети в бік міст Ашдод і Ашкелон, коли у США тривало історичне підписання угод про нормалізацію відносин ОАЕ та Бахрейну з Ізраїлем.

Про це повідомляє The Times оf Israel.

За даними армії оборони Ізраїлю, в містах Ашдод і Ашкелон прозвучали сирени тривоги, один із ракетних снарядів був перехоплений системою ППО.

В Ашдоді ракета влучила в будівлю.

Унаслідок обстрілу, за даними ізраїльського «12 каналу», постраждали понад 10 людей. Двоє чоловіків (62 та 28 років) були поранені уламками скла. Старшого чоловіка госпіталізували у стані середньої тяжкості, інший отримав легкі поранення.

Окрім цього ще четверо людей отримали незначні ушкодження і восьмеро були в стані шоку, у зв’язку з чим їм знадобилася медична допомога.

Чому це важливо?

З часу проголошення незалежності у 1948 році Ізраїль перебуває у стані конфлікту з арабськими країнами, попри фактичне розташування в цьому регіоні. Ситуацію погіршує і боротьба з палестинцями, які є арабами, однак не мають власної держави та територій. Арабські країни вважають Ізраїль загарбником Палестини й агресором, який придушує права палестинців. Кілька разів у ХХ столітті Ізраїль навіть воював із низкою арабських країн.

Від початку 1990-х у зв’язку зі зміною геополітичної ситуації на Близькому Сході деякі арабські країни заговорили про необхідність нормалізації взаємин з Ізраїлем, зокрема і про встановлення дипломатичних стосунків. Сприяє цьому зближенню й політика Ірану, який прагне поширювати свій вплив на інші держави в регіоні. Тому араби готові співпрацювати з Ізраїлем у боротьбі проти Ірану та неофіційно вже відновлюють колаборацію в різних галузях. Офіційно лише дві країни Ліги арабських держав мають врегульовані взаємини з Ізраїлем — Йорданія та Єгипет.