В українській делегації у ТКГ зʼявиться речник, який буде висловлювати єдину позицію представників

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В українській делегації у ТКГ зʼявиться речник, який буде висловлювати єдину позицію представників

Facebook / Алексей Резников

В українській делегації у Тристоронній контактній групі у Мінську з’явиться речник, який буде висловлювати єдину позицію представників.

Про це віцепремʼєр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив в етері «Свободи слова», повідомляє Українська правда.

«Зараз йде підбір, буде введено таку посаду спікера української делегації в Тристоронній контактній групі, завданням якого буде якраз фокусувати всі сигнали, «one voice» від імені української делегації. Це висновок, який ми зробили, і ми будемо зараз виправлятися», — заявив Резніков.

Міністр наголосив, що всі члени української делегації займають проукраїнську позицію, а слова заступника голови делегації Вітольда Фокіна про амністію для бойовиків вирвали з контексту.

Що сталося?

Перший прем’єр і заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін 30 серпня в інтервʼю «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення під контроль України державного кордону.

Після цього «Бабелю» стало відомо, що аналітичний та медійний відділи фракції «Слуга народу» підготували для депутатів тези щодо цього скандального інтервʼю Фокіна — фракція радить «слугам» казати, що його заява щодо амністії та особливого статусу «не відображає позиції державної влади».