У Білорусі порушили кримінальну справу проти опозиціонера Кравцова, якого змусили виїхати в Україну

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Білорусі порушили кримінальну справу проти опозиціонера Кравцова, якого змусили виїхати в Україну

Facebook / Iryna Kuptsevich

Комітет держконтролю Білорусі порушив кримінальну справу проти опозиціонера, члена Координаційної ради Івана Кравцова, якого білоруські силовики змусили виїхати в Україну.

Про це повідомляє держагентство БелТА з посиланням на представника департаменту.

Проти Кравцова порушили справу за ч. 4 ст. 210 Кримінального кодексу Білорусі — розкрадання в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовими повноваженнями. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

У відомстві заявили, що за участю Кравцова нібито були проведені «нелегальні операції з відмивання і переведення грошей в готівку».

У Комітеті наголошують, що у них є «питання» до діяльності кількох членів Координаційної ради опозиції, деякі з них, додають, є підозрюваними у корупційних злочинам.

  • 7 вересня в центрі Мінська невідомі люди викрали і вивезли на мікроавтобусі одного з лідерів білоруської опозиції — Марію Колесникову. Також зникли опозиціонер Антон Родненков та Іван Кравцов.
  • Уранці 8 вересня представники Держприкордонкомітету Білорусі повідомили, що всі троє — Колесникова, Родненков і Кравцов — відбули в Україну. Згодом там уточнили, що Колесникову затримали. Уже ввечері Родненков і Кравцов дали пресконференцію в Києві та розповіли, як їх вивезли до України. Марія Колесникова знайшлася в СІЗО Мінська 9 вересня.
  • У Слідчому комітеті Білорусі заявили, що Колесникову та ще одного члена ради — Максима Знака — підозрюють у «публічних закликах до захоплення влади». У відомстві заявили, що їм обом обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Санкція статті передбачає тюремний термін від 2 до 5 років.