Колишній інженер Facebook заявив, що для компанії в боротьбі з ненавистю піар важливіший за безпеку людей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Колишній інженер Facebook заявив, що компанія провалила боротьбу з ненавистю у своїй соцмережі, оскільки рішення, вигідні для бізнесу, поставила вище за рішення, вигідні для суспільного блага. Про причини свого розриву з технологічним гігантом чоловік на ім’я Ешок Чедвені написав у соцмережі, де пропрацював останні п’ять років.

Він звинуватив компанію в бездіяльності, яка призвела до геноциду в М’янмі у 2015 році та розстрілу протестувальників Black Lives Matter у місті Кеноша у США цього року, який інженер пов’язує з терпимістю соцмережі до допису президента Дональда Трампа, де той закликав до стрілянини за мародерство.

«Кожен день після “Якщо почнеться мародерство, буде стрілянина” — це день, в який ми вирішили мінімізувати регуляторний ризик за рахунок безпеки темношкірих, корінних народів і кольорових людей», — написав інженер.

За словами чоловіка, екстремістські групи та праворадикальні ополчення використовували Facebook для пошуку людей, готових вчинити насильницькі злочини. На його думку, реакція компанії була суто іміджевою та навіть не відображала суті проблеми.

«Здається, Facebook не визнала ділової цінності агресивного впровадження існуючих надійних стратегій щодо усунення ненависті з платформи, попри бойкот з боку громадянського суспільства, наших співробітників, консультантів і клієнтів», — підкреслив інженер.

Як повідомляє BBC, у відповідь на закиди свого колишнього співробітника Facebook заявила, що своєчасно реагує на загрози та застосовує адекватні рішення.

«Ми не маємо зиску від ненависті. Ми інвестуємо мільярди доларів щороку, щоб убезпечити нашу спільноту, і тісно співпрацюємо із зовнішніми експертами, переглядаючи й оновлюючи нашу політику», — йдеться в заяві компанії.