Facebook боротиметься з анархістами. Їхні сторінки видалятимуть або позбавлятимуть можливості просувати свій контент

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Facebook боротиметься з анархістами. Їхні сторінки видалятимуть або позбавлятимуть можливості просувати свій контент

Учасник озброєного анархістського ополчення у Сіетлі

@Imfrommichigan / Twitter

Компанія Facebook розпочала боротьбу з пабліками, групами та Instagram-акаунтами, пов’язаними з «анархістськими рухами, що підтримують насильницькі дії на протестах». Таке рішення ухвалили на тлі тривалих виступів проти расизму та поліцейської жорстокості, що призвели до зіткнень з поліцією. Адміністрація президента США вважає, що насильство на протестах походить від лівих радикалів.

Про це повідомили в пресслужбі соцмережі.

Facebook занепокоєна зростанням рухів, які вихваляють насильство, демонструють володіння зброєю, натякають, що будуть її застосовувати або демонструють ознаки насильницької поведінки. Крім анархістів боротимуться й проти американських ополченців та конспірологів QAnon.

«Ми вже видаляємо контент, що закликає до насильства або виправдовує його, а також блокуємо організації та осіб, які говорять про насильницькі дії», — йдеться в повідомленні.

Компанія розширила свою політику щодо небезпечних осіб та організацій, до яких включать не лише тих, хто чинить насильство, а й тих, хто ймовірно може його здійснити. Хоча таких осіб не будуть блокувати, їм заважатимуть організуватися за допомогою соцмережі.

«Ми видалимо сторінки, групи та Instagram-акаунти, якщо виявимо там обговорення можливого насильства, навіть якщо вони використовують завуальовану мову та символи», — заявили у Facebook.

Наразі компанія вивчає специфічну термінологію, жаргон та символи рухів для розшифрування їхніх дискусій.

Сторінки, групи та акаунти, які не видалять, приберуть зі стрічки новин та обмежать у поширенні інформації між іншими користувачами. Також їх позбавлять можливості купувати рекламу, монетизувати свій контент і проводити збір коштів.