Ватажок бойовиків «ДНР» Пушилін скасував наказ про обстріл українських позицій під Горлівкою

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Ватажок терористичної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін скасував наказ про відкриття вогню по позиціях Збройних сил України в районі селища Шуми на Донбасі.

Про це повідомляють підконтрольні бойовиками ЗМІ.

За словами Пушиліна, таке рішення він ухвалив у звʼязку з тим, що «ДНР» «домоглася від української сторони проведення спільної інспекції українських позицій».

Зазначимо, раніше Офіс президента України повідомив, що під час позачергового засідання Тристоронньої контактної групи 9 вересня учасники домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора вiд ОБСЄ.

Водночас Пушилін заявив, що бойовики самостійно знищать позиції ЗСУ біля селища, якщо під час інспекції з’ясується, що «українська сторона допустила порушення додаткових заходів у частині просування своїх позицій поблизу н. п. Шуми і не буде їх усувати».

  • 5 вересня ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін попередив, що 7 вересня по українських позиціях біля селища Шуми в Донецькій області відкриють вогонь. За його словами, в районі селища ЗСУ побудували «незаконні інженерні споруди».
  • Командувач Обʼєднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко заявив, що в разі атаки бойовиків на українські позиції військові дадуть адекватну відповідь всіма наявними силами і засобами.
  • 22 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції домовилися про повне та всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі з 00:01 27 липня. За цей час від обстрілів не загинув жоден український військовий.
  • Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) на засіданні 19 серпня погодила чотири нові ділянки розведення сил і 20 ділянок розмінування.