Facebook видалила сторінки американського праворадикального угруповання, учасник якого загинув внаслідок зіткнення з протестами BLM

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Facebook видалила сторінки американського праворадикального угруповання, учасник якого загинув внаслідок зіткнення з протестами BLM

@mollycrabapple / Twitter

Керівництво соцмережі Facebook видалило кілька сторінок праворадикального ополчення США Patriot Prayer, після того як один з його членів загинув під час зіткнення з протестувальниками Black Lives Matter у Портленді минулого тижня.

Компанія пояснює це боротьбою з поширенням насильницьких цивільних ополчень, повідомляє Business Insider.

У своєму протистоянні поширенню збройних груп у США Facebook також видалила сторінку лідера угруповання Patriot Prayer. Ополчення часто брало участь у мітингах за президента Дональда Трампа та виступало зі зброєю.

Patriot Prayer отримали загальнонаціональну увагу після того, як його учасника 29 серпня застрелив 48-річний антифашист Майкл Форест Рейноел. Того дня праворадикали на кількох сотнях авто їздили Портлендом та стріляли в людей із пейнтбольних рушниць, що призвело до зіткнень.

Після цього інциденту федеральні правоохоронці знайшли та застрелили антифашиста, оскільки вважали його озброєним та небезпечним.

Лідер угруповання Patriot Prayer Джої Гібсон, акаунт якого видалили з Facebook, організовував мітинги за Трампа з 2016 року. Його поплічники зазвичай з’являлися на вулицях зі зброєю, інколи їхні виступи закінчувалися масовими бійками. Одна з видалених сторінок ополчення мала близько 45 тис. підписників.

У своїй заяві лідер руху звинуватив Facebook у подвійних стандартах.

«Група антифашистів убила мого друга, коли він ішов додому, а замість того, щоб заборонити антифашистські сторінки, ця мультимільярдерська компанія заборонила Patriot Prayer», — цитує заяву Гібсона Reuters.

Голова збройного угруповання закликав не мститися за смерть поплічника, проте планує відповісти «політично, духовно».