У США правоохоронці розстріляли антифашиста, підозрюваного у вбивстві фашиста. Мінʼюст каже, що той був озброєний та небезпечний

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США правоохоронці розстріляли антифашиста, підозрюваного у вбивстві фашиста. Мінʼюст каже, що той був озброєний та небезпечний

Michael Reinoehl / Instagram

У Вашингтоні правоохоронці цієї ночі застрелили антифашиста, якого підозрювали у вбивстві члена праворадикального угруповання Patriot Prayer у Портленді. За даними Міністерства юстиції США, той опирався під час затримання.

Про це повідомляє Insider.

48-річний антифашист Майкл Форест Рейноел потрапив на відео в той момент, коли застрелив Аарона Деніелсона, угруповання якого билося з протестувальниками Black Lives Matter 29 серпня. Того дня праворадикали на кількох сотнях авто їздили по місту та стріляли по людях з пейнтбольних рушниць, що призвело до зіткнень.

Вже наступного дня поліція зв’язалася з родиною підозрюваного з вимогою видати його правосуддю. За даними видання, правоохоронці почали погрожувати родині чоловіка, змушуючи упізнати його на відео моменту вбивства.

Рейноела вже притягували до відповідальності цього літа — зокрема, за незаконне володіння пістолетом. Після вбивства Деніелсона, чоловік зник з міста, видалив свої акаунти у соцмережах та ігнорував дзвінки від преси.

Врешті його знайшли у місті Лейсі, що за 120 км від Портленду. Група працівників ФБР та Служби федеральних маршалів вирушила, щоб його затримати. Рейноел сидів у машині, коли його оточили, та дістав пістолет, у зв’язку з чим правоохоронці його розстріляли.

Наразі триває розслідування обставин вбивства чоловіка правоохоронцями, яких попередили, що підозрюваний озброєний та небезпечний, зазначає Associated Press. За даними шерифа Лейсі, поки що не встановлено, скільки разів стріляли в загиблого. На фотографіях з місця подій можна побачити авто, продірявлене кулями.

Загиблий був постійним учасником акцій протесту Black Lives Matter та активно просував у соцмережах ідеї боротьби проти расизму та поліцейського насильства. За життя він був професійним сноубордистом, мав двох дітей.

У липні Рейноел спробував розняти збройний конфлікт на тлі протестів і отримав вогнепальне поранення.

Цікаво, що вже через кілька хвилин після повідомлення про вбивство праворадикала у Портленді, президент Дональд Трамп закликав негайно знайти та заарештувати вбивцю. В ряді інцидентів, коли постраждалими були протестувальники, підозрюваних затримували живими.