Кількість випадків коронавірусу в світі сягнула 27 мільйонів. Жертвами інфекції стали понад 880 тисяч людей

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Кількість випадків коронавірусу в світі сягнула 27 мільйонів. Жертвами інфекції стали понад 880 тисяч людей

skaman306 / Getty Images

Станом на сьогодні в світі зареєстровано 27,075 млн випадків коронавірусу. Від хвороби померли 883 тис. людей, понад 19 млн одужали. За всіма показниками поширення інфекції лідирують США, Україна — на 24 місці.

Про це повідомляє статистичний сайт Worldometrer.

Наразі показник смертності від коронавірусу в середньому складає 4% — саме такий процент хворих померли від ускладнень. У критичному стані перебуває всього 1% хворих, решта переносить хворобу легше. Наразі у світі хворіють понад 7 млн людей.

У США зафіксовано понад 6,4 млн випадків, 192 тис. людей померли. Наразі в країні хворіють більш ніж 2,5 млн осіб.

Наступне місце в антирейтингу займає Бразилія з 4,1 млн випадків і 126 тис. померлих. Досі хворіють понад 700 тис. бразильців.

В Індії зареєстровано трохи більше ніж 4 млн випадків інфікування та 70 тис. смертей, наразі хворіють понад 863 тис. громадян.

Замикає список країн з понад мільйонною кількістю заражень Росія, де зареєстровано 1,025 млн випадків коронавірусу. У країні більш ніж 17 тис. померлих від інфекції, досі хворіють понад 166 тис. людей.

Найлегша ситуація на британських островах Анґілья та французьких Сен-Пʼєр і Мікелон — там немає й десяти випадків інфікування. У Ватикані було всього 12 інфікованих та жодного померлого — усі хворі успішно вилікувались.