У Канаді закликають кохатися в масках, щоб уникнути коронавірусу. Це для тих пар, які не живуть разом або належать до різних вікових груп

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Канаді закликають кохатися в масках, щоб уникнути коронавірусу. Це для тих пар, які не живуть разом або належать до різних вікових груп

leo2014 / Pixabay

Секс при пандемії може дещо ускладнитися — варто пропустити поцілунки та, ймовірно, кохатися, не знімаючи масок, вважає головний лікар Канади. На думку головного лікаря Канади Терези Тем, такі заходи можуть запобігти зараженню коронавірусом.

Про це повідомляє Агентство громадського здоров’я Канади.

«Сексуальне здоров’я це важлива частина нашого загального здоров’я. Так чи інакше, секс при пандемії може стати складнішим в період коронавірусу, особливо для тих, хто не живе з партнером в одному домі або має партнера, який перебуває в групі ризику», — сказала Тем.

На думку головного лікаря, найкращий вихід це мастурбація, оскільки така сексуальна активність точно не призведе до інфікування коронавірусом. Тим, хто воліє кохатися з малознайомими людьми, лікарка радить спершу встановити довірливі відносини.

Потім потрібно дослідити себе й партнера на наявність симптомів коронавірусу, і у разі їх появи не вдаватися до сексуальної активності. Також головний лікар Канади рекомендує відмовитися від алкоголю та інших речовин, що можуть затьмарити розум та посприяти невірному рішенню.

Далі, слід пропустити поцілунки та уникати контакту обличчя до обличчя, а також не забувати пересвідчуватися, що маска сидить як слід. Також Тем рекомендує використовувати презервативи та перевірятися на інфекції, що передаються статевим шляхом.

«Поточні дані вказують на дуже низьку ймовірність зараження новим коронавірусом через сперму або вагінальні рідини. Однак, навіть якщо у людей, які беруть участь у сексі, відсутні симптоми, сексуальна активність з новими партнерами збільшує ризик отримати або передати COVID-19 при тісному контакті, наприклад, при поцілунках», — зазначає лікар.