Дослідження: Кожен п’ятий негативний тест на коронавірус помилковий. Пацієнтам слід місяць пробути на самоізоляції після одужання

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дослідження: Кожен п’ятий негативний тест на коронавірус помилковий. Пацієнтам слід місяць пробути на самоізоляції після одужання

BSIP / Contributor

За пів року пандемії, що призвела до зараження 25 мільйонів людей в усьому світі, з яких понад 6 мільйонів — у США, науковці знаходили дедалі більше нових даних про вплив коронавірусу на здоровʼя та тривалість хвороби. Нове дослідження виявило, що вірус може залишатися в тілі людини значно довше, ніж вважали раніше.

Про це повідомляє CNN.

Автори дослідження, опублікованого у British Medical Journal, дійшли висновку, що пацієнти можуть потребувати близько місяця самоізоляції, перш ніж повертатися до роботи чи навчання, оскільки один з п’яти негативних результатів тесту на коронавірус виявляється помилковим.

Таким чином, кожен п’ятий пацієнт може розповсюджувати вірус після закінчення термінів ізоляції. Але не здогадується про це, оскільки в багатьох симптоми, як-от втрата нюху, затуманення розуму чи пригніченість, зберігаються місяцями після одужання.

Поки не існує більш точного способу, щоб визначити наявність вірусу в організмі.

«Ми вважаємо, що довготривалі симптоми можна частково пояснити ураженням судин, що є своєрідним слідом вірусу навіть після того, як він зник з тіла», — розповів доктор Вільям Лі в інтерв’ю CNN.

За його словами, наука ще багато чого не знає про коронавірус, зокрема й те, коли хворі зможуть повернутися до нормального життя.