Apple та Google анонсували нове програмне забезпечення для відстеження контактів хворих на COVID-19

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Apple та Google анонсували нове програмне забезпечення для відстеження контактів хворих на COVID-19

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Компанії Apple та Google анонсували нову систему для відстеження контактів заражених коронавірусом.

Про це повідомляє The Verge.

Система отримала назву Exposure Notification Express. Зазначається, що це буде «автоматично генерувальне програмне середовище». Нове ПЗ для експрес-повідомлень дозволить відомствам з охорони здоровʼя відправляти сповіщення про ризик зараження без розробки додатків. За оцінками експертів, оновлена система на додаток до відстеження контактів допоможе знизити зараження COVID-19 на 15%. У перший час система буде працювати тільки в США.

«Ми спрощуємо і прискорюємо використання системи повідомлень без необхідності створювати і підтримувати додаток», — йдеться в спільній заяві Apple і Google.

Представники Apple заявили, що нове ПЗ буде вбудовано в iOS 13.7 для iPhone. Google запровадить систему в оновлення Android, які вийдуть в поточному місяці.

  • Свій інтерфейс Google та Aрple почали розробляти в квітні. Вже до початку травня він став доступний стороннім розробникам додатків.
  • Пізніше в Apple і Google заявили, що в технології для відстеження можливих інфікованих коронавірусом заборонять точне вказування геолокації користувачів, щоб захистити їх приватність, а також не дати державам способу контролю.
  • 21 травня Google і Apple запустили технологію для відстеження хворих на COVID-19.