Шмигаль натякнув на продовження карантину в Україні після 31 жовтня

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Карантин в Україні після 31 жовтня, найімовірніше, буде продовжений, проте не в режимі локдауну.

Про це заявив премʼєр-міністр Денис Шмигаль в інтервʼю The Page.

«Зараз ми продовжили карантин фактично до початку листопада. Очевидно, що він, напевно, буде продовжений і далі. Зважаючи на ті показники, які ми зараз маємо, у вересні-жовтні матимемо доволі напружений момент із проходженням чергової хвилі коронавірусу», — наголосив він.

Також Шмигаль пояснив, що у світі визнали хвилеподібний розвиток коронавірусу.

«Тобто цих хвиль може бути багато. І рахувати, яка це хвиля, перша, друга чи десята, напевно, вже некоректно. Треба розуміти, що сьогодні світ живе з коронавірусом. Ми очікуємо винайдення вакцини проти COVID-19. Ми не плануємо повторювати локдаун країни. Ми не бачимо економічної можливості зупинити країну на два або більше тижнів. Тому ми будемо використовувати лише інструменти адаптивного карантину, якими зараз користуємось», — додав очільник уряду.

За його словами, у зв’язку з імовірною майбутньою хвилею коронавірусу зараз важливо правильно підготувати медичну систему, лікарів, обладнання, лікарні.

«Протоколи лікування та наявні в Україні ліки українських виробників дозволяють нам не допускати важких стадій, і у нас летальність від коронавірусу зменшується. Якщо на початку летальність була 3%, потім 2,5%, то зараз уже 2,2%. Вона продовжує зменшуватися. Це показник роботи наших лікарів, показник ефективності протоколів», — запевнив прем’єр.