Зеленський призначив фігуранта «плівок Вовка» членом Комісії з євроатлантичної інтеграції. Там кажуть, що рішення ухвалили торік

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський призначив фігуранта «плівок Вовка» членом Комісії з євроатлантичної інтеграції. Там кажуть, що рішення ухвалили торік

Прилепа Олександр / УНІАН

Президент Володимир Зеленський призначив членом Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, який фігурує у справі про корупцію в Окружному адміністративному суді Києва.

Про це йдеться в указі президента від 1 вересня.

Загалом до складу комісії ввійшли понад 40 осіб, Холоднюк — один із них за згодою.

Проте віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, голова Комісії Ольга Стефанішина заявила у коментарі Укрінформу, що Холоднюка призначили ще за діяльності попереднього уряду торік. Вона пояснює, що його внесли до складу як главу ДСА, і якби на цій посаді була інша особа, то вона б увійшла до Комісії.

Стефанішина додала, що пропозиції щодо кандидатур до Комісії подають самі органи, а від ДСА надійшла тільки одна кандидатура — Холоднюк. За процедурою, каже вона, немає можливості самовільно змінити цю кандидатуру, якщо ДСА її подала.

НАБУ підозрює Холоднюка у «створенні злочинної організації та захопленні влади». На початку серпня Вищий антикорупційний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.