У соцмережах активно поширюють відео із «збитим» ППО Тайваню китайським винищувачем. Але це фейк

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У соціальних мережах активно поширюють відео з місця падіння китайського винищувача Су-35 російського виробництва, який нібито збили сили протиповітряної оборони Тайваню.

Користувачі пишуть, що винищувач був збитий після агресивного вторгнення в Тайванську протоку в Південно-Китайському морі. Також зʼявилися відеозаписи з пілотом, який вижив після падіння.

Як повідомляють Eurasian Times і Times Now News, винищувач ВПС Китайської Народно-визвольної армії (НВАК) впав в Гуансі — автономному прибережному районі на півдні Китаю, що межує з Вʼєтнамом. Інформація про атаку ППО Тайваню спростовується. Причиною падіння називають технічні несправності. Про це ж заявило і Міністерство оборони Тайваню.

«Військово-повітряні сили Тайваню з відповідальністю заявляють, що це фейкова новина. Ми закликаємо користувачів мережі не поширювати цю інформацію і рішуче засуджуємо цей зловмисний акт», — сказано в повідомленні.

Кореспондентка The Daily Telegraph в Азії Нікола Сміт зазначила, що повідомлення про збитий літак надходять в основному з індійських акаунтів, які підхоплюють китайські користувачі.

Міноборони Китаю поки не відреагувало на інцидент.