Тайвань вирішив змінити власний паспорт — із обкладинки приберуть згадку Китаю

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Влада на острові Тайвань вирішила змінити обкладинку своїх паспортів — прибрати з головної сторінки згадку Китаю.

Про це пише Reuters.

Нові паспорти почнуть видавати із січня 2021 року. На старій версії на обкладинці зверху було вказано англійською «Республіка Китай», а в нижній частині — Тайвань. У новій версії згадку Китаю залишать лише китайською мовою, а англійською — приберуть.

Таке рішення зумовлене наслідками пандемії коронавірусу, коли жителів Тайваню плутали із громадянами КНР та забороняли в’їзд або накладали інші обмеження через поширення хвороби. Водночас на самому острові рівень захворюваності дуже низький і взагалі Тайвань — одна із найбільш успішних країн у боротьбі з коронавірусом. Тривалий час Тайвань намагається домогтися від ВОЗ включення до складу організації або визнання, однак там продовжують «не помічати» країну, вважаючи її частиною Китаю.

«З початку спалаху пневмонії в Ухані цього року наші люди сподівалися, що ми зможемо приділяти більше уваги популярності Тайваню, уникаючи тих, хто помилково вважає, що вони з Китаю», — заявив очільник МЗС Тайваню Джозеф Ву.

Наступним на черзі може стати найбільший авіаперевізник Тайваню China Airlines. Його також може чекати зміна назви або повний редизайн.