«Збільшити кількість ядерних боєголовок до тисячі». Головний пропагандист Китаю закликав до нарощення ядерного потенціалу проти США

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Збільшити кількість ядерних боєголовок до тисячі». Головний пропагандист Китаю закликав до нарощення ядерного потенціалу проти США

Kyodo News via Getty Images

Головний редактор партійного видання Китаю Global Times Ху Сіцзінь закликав до нарощення ядерного потенціалу для протистояння США. Його заява з’явилась на тлі взаємних обвинувачень США і Китаю щодо головного винуватця пандемії коронавірусу, росту напруженості у відносинах і готовності Пекіна до глобального протистояння.

Свою заяву Ху Сіцзінь виклав у Twitter.

«Китаю потрібно збільшити кількість боєголовок до тисячі й більше, щоб посилити ядерне стримування, враховуючи зростаючі стратегічні амбіції США та імпульси, спрямовані на Китай», — написав керівник видання, відомого націоналістичною позицією у питаннях щодо відносин з іншими країнами.

За словами Сіцзіня, якого видання Foreign Policy називає «головним пропагандистом Комуністичної партії», Китай при цьому «присягається не стріляти першим і цінує мир».

У локальній соцмережі Weibo Сіцзінь уточнив, що ядерному арсеналу Китаю не вистачає «щонайменше 100 DF-41» — міжконтинентальних балістичних ракет, що здатні досягнути берегів США, як повідомляє Reuters.

Сінцзінь, який обіймає посаду головного редактора партійного видання з 2005 року, відомий як найжорсткіший журналіст Китаю. За словами Сьюзан Ширк, колишнього керівника китайського напрямку в Держдепі США, конспіративна ворожість Global Times до Вашингтона демонструє тенденції в зовнішній політиці Китаю.

«Global Times близьке до центру влади в Комуністичній партії та відображає підтекст партійної політики», — цитує Ширк The Sydney Morning Herald.

Сіцзінь також відомий своїми закликами до китайської поліції стріляти в гонконгських демонстрантів, яких вважає «головорізами».

  • Президент США Дональд Трамп заявив, що має докази, ніби коронавірус виник у лабораторії в Ухані, хоча розвідка США наголосила, що він не є штучним чи генетично модифікованим.
  • Розвідки США, Австралії, Нової Зеландії, Канади і Великої Британії звинувачують Китай у тому, що він приховував інформацію про коронавірус, а лікарів змушував мовчати або «зникати».
  • За даними доповіді Міністерства внутрішньої безпеки США, влада Китаю приховувала дані про кількість хворих на коронавірус і про його заразність, щоб встигнути створити запас ліків, необхідних для реагування на нього.
  • На тлі суперечок щодо коронавірусу Китай готується до загострення відносин зі світом і навіть до збройного зіткнення зі США.