Поліція оприлюднила фото та імена оголошених у розшук чоловіків, яких підозрюють у підпалі автомобіля «Схем»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов опублікував фотографії та імена двох розшукуваних чоловіків, яких підозрюють в організації підпалу автомобіля програми «Схеми».

Про це він написав у своєму Facebook.

«Цілковито розглядаємо їх діяльність у складі організованої злочинної групи. Журналістам не буде складно встановити, до яких груп відносилися ці чоловіки, в яких акціях вони приймали участь, і які «ЗМІ» дуже активно висвітлювали їх діяльність», — повідомив поліцейський.

Він також розповів, що наразі поліція встановлює замовників цього підпалу. На думку правоохоронців, це особи, яким було вигідно створити напруження між владою, поліцією та журналістською спільнотою.

  • Уранці 8 серпня журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що знайшов у своїй квартирі ймовірні сліди прослуховувального пристрою. У стелі він виявив отвір завдовжки 60 см, який вів на горище. Ткач розповів, що раніше йому погрожували через журналістську діяльність і попереджали про прослуховування. Поліція Києва після огляду квартири та горища будинку не знайшла слідів прослуховувальних пристроїв, але почала досудове розслідування.
  • 11 серпня Ткач подав скаргу на бездіяльність слідчих Національної поліції стосовно провадження про встановлення пристрою для прослуховування в його помешканні.
  • В ніч на 17 серпня невідомі спалили автомобіль, на якому під час своїх розслідувань пересувався журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач. Поліція розслідує підпал. «Схеми» оприлюднили відео підпалу.
  • 26 серпня поліція впіймала жителя Луганської області, якого підозрюють у підпалі автомобіля журналістів-розслідувачів програми «Схеми». Також затримали ще одного спільника. Двох інших чоловіків, яких підозрюють у причетності до злочину, оголосили в розшук.