Дональд Трамп звинуватив агентів «глибинної держави» у затягуванні тестування вакцини. Це черговий реверанс на адресу конспірології QAnon

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дональд Трамп звинуватив агентів «глибинної держави» у затягуванні тестування вакцини. Це черговий реверанс на адресу конспірології QAnon

Jackie Ramirez / Pixabay

Дональд Трамп зробив черговий реверанс у бік конспірологічного інтернет-руху QAnon, що поширює бездоказові твердження про антиамериканську змову всередині уряду, який називає «глибинною державою». Президент США звинуватив агентів цієї «глибинної держави» у навмисному затягуванні дозволів для тестування вакцин від коронавірусу.

Про це Трамп написав у Twitter.

«Глибинна держава, чи як там її, в Управлінні з продовольства і медикаментів дуже сильно ускладнює виробникам ліків пошук людей для тестування вакцин і методів лікування. Очевидно, що вони сподіваються затягувати з відповіддю до 3 листопада», — написав він.

Трамп зробив цей коментар після заяви голови Управління з продовольства та медикаментів Пітера Маркса, який подасть у відставку, якщо адміністрація президента зареєструє вакцину без доказів її надійності та безпечності, повідомляє Reuters.

Маркс, установа якого регулює біотехнології, сказав, що поки не зазнав будь-яких проявів політичного тиску й керуватиметься у своїй діяльності лише наукою.

Президент США часто використовує Twitter для критики федеральних агенцій та подекуди заявляє, що їх контролює «глибинна держава», яка намагається завадити його планам.

Одним із планів Трампа є уникнення дистанційного голосування, до якого можуть вдатися через спалах коронавірусу. Президент вважає, що такий тип голосування призведе до численних фальсифікацій на користь демократичного кандидата.

Зокрема, на думку Трампа, демократи залучать до голосування мігрантів, які не мають американського громадянства. Експерти неодноразово заперечували можливість таких механізмів для фальсифікації, а в соцмережі Twitter навіть позначили такий допис Трампа як «оманливий».

Раніше Дональд Трамп похвалив інтернет-рух QAnon за те, що його послідовники люблять Америку та високо цінують його президентство. Федеральне бюро розслідувань вважає цей конспірологічний культ потенційною терористичною загрозою.