«Це так нерозумно або дивно». Білл Гейтс відповів на закиди про його участь у чипуванні людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Це так нерозумно або дивно». Білл Гейтс відповів на закиди про його участь у чипуванні людей

Jamie McCarthy / Getty Images for Bill & Melinda Gates Foundation

Засновник Microsoft, мільярдер Білл Гейтс спростував конспірологічну теорію про те, що він нібито збирається чипувати людей під виглядом вакцинації від коронавірусу. Він заявив, що його турбує існування всіх цих божевільних ідей.

Про це повідомляє Business Insider.

«Я ніколи не займався речами на кшталт мікрочипів. Дуже важко заперечувати таке, тому що це так нерозумно або дивно», — наголосив Гейтс.

У інтервʼю BBC мільярдер наголосив, що його турбує «існування всіх цих божевільних ідей».

«Турбує те, що в такий час цифрові інструменти використовуються для всього цього божевілля […] Коли врешті-решт у нас зʼявиться вакцина, нам потрібно буде домогтися формування групового імунітету, щоб близько 80% населення були вакциновані. Але якщо вони будуть думати, що це афера, або що вакцини шкідливі, і люди не захочуть вакцинації, то хвороба продовжить вбивати людей», — наголосив Гейтс.

Гейтс нагадав, що його фонд жертвує гроші для створення вакцини і надає фінансування фармакологічним компаніям.

Раніше фонд Білла і Мелінди Гейтс пообіцяв протягом п’яти років направити $1,6 млрд на вакцинацію дітей у найбідніших країнах світу. Ще $100 млн фонд виділить на поширення вакцини від коронавірусу, коли вона буде розроблена.

Конспірологічна теорія про те, що Білл Гейтс нібито повʼязаний з пандемією коронавірусу, почала поширюватися в інтернеті в січні. Її прихильники вірять, що Гейтс хоче чипувати людей, щоб контролювати чисельність населення планети. За даними опитування Yahoo News, у це вірять 28% американців.

  • В той час як найбільші соціальні мережі перешкоджають поширенню конспірологічних теорій щодо коронавірусу, їх автори шукають нового притулку. Після того як Facebook, Twitter та інші платформи вжили заходів проти дезінформації, конспірологи знайшли прихисток у TikTok.