Представники бойовиків у ТКГ намагалися зірвати зустріч у «нормандському» форматі — Кравчук пообіцяв вирішити питання з Радою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова української делегації Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Леонід Кравчук дебютував на переговорах і зробив «дипломатичний хід», щоб представники бойовиків розблокували переговори.

Про це повідомив журналіст Сергій Гармаш — представник окупованої Донецької області в ТКГ.

Гармаш розповів, що представники ОРДЛО відразу заблокували переговори, щоб, на його думку, зірвати майбутню зустріч «нормандської» четвірки на рівні зовнішньополітичних радників. Вони вимагали від української делегації скасувати одну з постанов Верховної Ради, яка нібито порушує Мінську угоду.

«Вони тупо, 4 години, повторювали одне й те саме, не звертаючи уваги ні на які аргументи. Ми розмовляли зі стіною [...]. Чесно кажучи, я б зірвався і пояснив їм юридичною мовою, чим постанова відрізняється від закону тощо. А Макарич [Леонід Кравчук] пройшов «між краплинами». Він пообіцяв звернутися до Ради з проханням переглянути цю постанову, якщо переговори будуть розблоковані та він зможе проінформувати депутатів про плідну роботу делегації», — розповів Гармаш, додавши, що обіцянка Кравчука не означає нічого конкретного.

За його словами, тепер росіянам буде складно зірвати зустріч радників, на яку так «не хотів їхати» заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак. Гармаш оцінив дебют Кравчука як вдалий.