Кравчук вважає, що російській мові можна надати ширші права на Донбасі після деокупації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кравчук вважає, що російській мові можна надати ширші права на Донбасі після деокупації

Марків Михайло / УНІАН

Очільник української делегації на перемовинах щодо Донбасу у Мінську Леонід Кравчук допускає надання російській мові ширших прав на окупованій території.

Про це він розповів в інтерв’ю «Українському радіо».

«Якщо це питання виникне на Донбасі, то згідно європейських законів, посилаючись на загальноєвропейські закони, ми можемо порушувати питання не державності російської мови, а питання застосування цієї мови, бо Конституцією гарантується розвиток та застосування мов національних меншин», — пояснив Кравчук.

За його словами, не йдеться про те, щоб російська мова отримала статус другої державної на цих територіях.

«У цих регіонах можна зробити кроки щодо більш широкого застосування російської мови, і це не буде порушенням українського закону», — вважає він.

  • 28 липня глава делегації України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, другий президент Леонід Кучма залишив свою посаду.
  • 30 липня перший президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі
  • Кравчук запропонував ввести на Донбасі «особливу систему управління» замість надання територіям особливого статусу. Також він пропонує створити на окупованих територіях після реінтеграції вільну економічну зону.