Кравчук заявив, що Мінські перемовини можуть перенести в іншу країну через події в Білорусі. Розглядають Швецію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук заявив, що Мінські перемовини можуть перенести в іншу країну через події в Білорусі. Розглядають Швецію

Wikipedia / Michał Józefaciuk

Глава української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, перший президент Леонід Кравчук не виключає зміни місця перемовин через події в Білорусі. Про це він заявив в інтерв’ю «Українському радіо», яке цитує Інтерфакс-Україна.

За його словами, як варіант Україна може попросити Швецію.

«Якщо раптом не буде такої можливості проводити там зустрічі, то ми шукатимемо інше місце. Спочатку були не Мінські угоди. Спочатку була Женева. Можна узяти зовсім нейтральну державу. Ту саму Швецію. Можемо їх попросити. Це можливо», — сказав Кравчук.

Раніше Кравчук запропонував ввести на Донбасі «особливу систему управління» замість надання територіям особливого статусу.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. Люди вимагають перерахувати голоси і провести чесні вибори. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Силовики застосовують проти людей надмірну силу і багатьох калічать. Станом на 13 серпня затримали майже 7 тисяч людей. Кількість загиблих, за офіційними даними, зросла до двох осіб.
  • Понад 25 країн, зокрема й Україна, вже засудили дії влади Білорусі щодо протестувальників. Низка країн заявили, що вибори пройшли з явними порушеннями, а Євросоюз пригрозив санкціями. Росія визнала вибори та привітала Лукашенка з перемогою.