Кравчук не впевнений, що готовий вести переговори щодо Донбасу з Медведчуком — не спілкується з ним уже п’ять років

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук не впевнений, що готовий вести переговори щодо Донбасу з Медведчуком — не спілкується з ним уже п’ять років

Синиця Олександр / УНІАН

Глава української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент Леонід Кравчук не впевнений, що готовий вести переговори з народним депутатом від «Опозиційної платформи — За життя» Віктором Медведчуком. Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Я не знаю, мені спочатку треба розібратися. Я тільки п’ять днів працюю головою українською делегації. Коли ви зустрінетеся зі мною хоча б через місяць, я зможу відповісти на ваше запитання», — відповів Кравчук на запитання, чи хотів би він, щоб Медведчук брав участь у переговорах з урегулювання ситуації на Донбасі.

Глава делегації додав, що минуло п’ять років, як він не спілкувався з Медведчуком, «навіть телефоном».

«Я вважаю, що та позиція, яку займає Медведчук... Він має право на свою позицію, але вона не може бути підтримана Україною, тому що вона ставить країну у складне становище. Я за те, щоб використати досвід, українських політиків і різні українські політичні сили, аби узгодити інтереси України з інтересами Росії, тому що вона там присутня. І узгодити насамперед з людьми, які там перебувають. Тобто я не виключаю спілкування з Медведчуком, але це зовсім не означає, що я готовий підписувати будь-який документ, запропонований тією політичною силою. Я буду думати, аналізувати, і не тільки я, але всі ми разом взяті. Для того щоб нас, знову ж таки, повторюю, не ввели в оману», — уточнив Кравчук.