Керівництво ОБСЄ планує візит до Білорусі, лідери ЄС проведуть конференцію, а Меркель обговорить ситуацію з Путіним

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Очільники ОБСЄ хочуть приїхати до Білорусі для переговорів із владою та опозицією. Головуюча в ОБСЄ Албанія стурбована тим, що за виборами президента не могло спостерігати Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, а також діями силовиків проти учасників митингів.

У заяві ОБСЄ йдеться, що голова уряду Албанії Еді Рама і міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде (керівництво ОБСЄ) готові провести «конструктивний діалог з усіма зацікавленими сторонами».

Уряду РБ вже направили офіційну пропозицію щодо візиту голів ОБСЄ.

Тим часом лідери Євросоюзу домовилися провести 19 серпня відеоконференцію, на якій вони обговорять, як краще реагувати на ситуацію в Білорусі. ЄС не визнає вибори, на яких нібито переміг Олександр Лукашенко, і закликає його почути волю громадян, передає «Європейська правда».

Ситуацію в Білорусі також обговорять канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін, який раніше привітав Лукашенка з перемогою. Про це повідомила пресслужба президента Литви після його телефонної розмови з Меркель.

«Берлін намагається звʼязатися з Олександром Лукашенком, щоб врегулювати ситуацію, яка склалася», — йдеться в повідомленні.