«Опусти телефон» та «Будь мужиком». Як минула перша зустріч Лукашенка з протестувальниками

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Опусти телефон» та «Будь мужиком». Як минула перша зустріч Лукашенка з протестувальниками

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

У понеділок, 17 серпня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прилетів на гвинтокрилі до Мінського заводу колісних тягачів, щоби поговорити з робітниками, які оголосили страйк.

Це його перша зустріч із протестувальниками — напередодні він виступав перед своїми прихильниками. Працівники заводу зустріли самопроголошеного президента вигуками «Забирайся!»

Після цього виступ Лукашенка неодноразово переривали закликами йти у відставку.

Водночас самопроголошений президент з усіх сил намагався зберегти обличчя.

Також Лукашенко спробував переключити увагу протестувальників і ввімкнув нібито перехоплені телефонні розмови активістів. На записі «оперативної інформації» чутно телефонну розмову між двома чоловіками, які обговорюють майбутні протести та страйки.

Проте робітники заводу обурилися, що протестувальників прослуховували, і почали свистіти та скандувати «Забирайся!»

Після цього Лукашенко, прямуючи до виходу з заводу, накинувся на одного з робітників, який хотів поставити йому запитання.

«Не хвилюйтесь, я вас лупцювати не буду. Це не в моїх інтересах. Якщо хоча б один спровокує щось тут, розберемося жорстоко. Тому будь мужиком. Вас натовп, а я один! Опусти телефон!» — нервово вимагав він в оточенні декількох охоронців.

«Турне» Лукашенка продовжилося на Мінському автомобільному заводі, де його також зустрічали вигуками «Забирайся!»

«Ви передайте всім, що ніхто нікого вмовляти не буде. Усе. Настала та межа, що якщо ви її переступите — господь із вами. Якщо ви вивалите на вулиці, ми перетерпимо. Якщо ви підете ломити — відповісте. Ось вам чоловіча розмова», — сказав він.

Ці кадри вперше потрапили у трансляцію державного телеканалу, де також оголосили страйк проти самопроголошеного президента.