У Білорусі відновилися страйки. Бастують шахтарі, журналісти державних ЗМІ та металурги

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Білорусі відновилися страйки. Бастують шахтарі, журналісти державних ЗМІ та металурги

Дмитрий Брушко / TUT.by

Після вихідних, на яких у Білорусі відбулися наймасовіші акції протесту, у країні відновилися страйки на різних підприємствах. Люди вимагають від влади провести нові вибори.

Про це пише TUT.by.

Ще раніше на низці білоруських підприємств оголосили, що з понеділка починають масові страйки по всій країні. У понеділок робітники почали підтверджувати свої наміри.

Страйк розпочався на білоруському підприємстві «Білоруськалій» у Солігорську. Цей завод є одним із найбільших у світі виробників калійних добрив. Шахтарі вже повідомили, що зупиняють усі гірничодобувні та прохідні роботи.

«Іншого виходу немає! Нас позбавили голосу, виборів, а потім стали вбивати наших дітей! Наша зарплата — це кулі ОМОНу!» — заявляють вони.

Також відомо про страйк і в державній «Білоруській телерадіокомпанії». Там бастують оператори і технічний персонал. У соцмережах уже з’являються відео ефіру телеканалу «Білорусь 1», який триває без ведучих. Вони вимагають нових виборів, відставки очільниці ЦВК і скасування цензури в ЗМІ.

До масових страйків долучився і персонал Білоруського металургійного заводу у Жлобині. Там бастують вже не перший день. Працівники затвердили звернення до влади з аналогічними вимогами і пригрозили із 20 серпня розпочати безстроковий страйк, якщо їхні вимоги не будуть виконані.

Водночас на Мінському заводі колісних тягачів очікують прибуття Олександра Лукашенка. Той пообіцяв особисто зустрітися з працівниками. На їхню підтримку маршем вирушили також працівники Мінського транспортного і Мінського електротехнічного заводів.