Лукашенко через масові протести скликав засідання Ради безпеки

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко через масові протести скликав засідання Ради безпеки

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко скликав засідання Ради безпеки Білорусі через масові протести по всій країні. Про це повідомляють Telegram-канал його пресслужби «Пул Первого» і ТАСС.

Лукашенко заявив про необхідність «забезпечити безпеку громадян» і «захистити конституційний лад».

«Зрозуміло із ситуації, що найважливішими завданнями, які зараз стоять перед органами влади, зокрема перед Радою безпеки, — забезпечити безпеку наших громадян і нормальне функціонування державних органів управління та захистити конституційний лад», — сказав Лукашенко.

Він вважає, що основна частка протестувальників — це люди з «кримінальним минулим» і «безробітні».

Наразі не повідомляють, де саме проходить засідання Радбезу і хто бере в ньому участь.

Наступного дня після виборів Лукашенко заявив, що вибори пройшли як «свято», протестувальників назвав «вівцями», а потім сказав, що в Білорусі «майдану не буде». Одразу після виборів його привітали з перемогою лідери Росії, Китаю та Казахстану. Також Лукашенка привітав голова української партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук.

Глава Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина оголосила попередні результати голосування: Лукашенко перемагає з 80,23% голосів, у опозиційної кандидатки Світлани Тихановської — 9,9% голосів.