Білоруський протестувальник Евгеній Заічкін, якого вважали загиблим після сутичок з ОМОНом, вижив

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Білоруський протестувальник Евгеній Заічкін, якого вважали загиблим після сутичок з ОМОНом, вижив

Twitter /Пётр Верзилов

Білоруський протестувальник Євген Заічкін, фото якого стало віральним і якого внаслідок сутичок з ОМОНом у Мінську вважали загиблим, розповів про побиття та подробиці затримання. Про це повідомляє «Радыё Свабода».

«Фотографії, ймовірно, були зроблені в той момент, коли мене із автозаку переносили до карети швидкої допомоги. Мені стало погано в автозаку, я знепритомнів. Я так зрозумів, що швидка допомога не могла підʼїхати, тому мене поклали на землю, а лікарі вже добиралися до мене», — розповів Заічкін.

Євген розповідає, що на ньому була біла футболка, але при затриманні її розірвали. Він пригадує, що затримання сталося раптово. «Ми рухалися в бік Стели. Якоїсь миті зупинився білий автобус, звідки вискочили 5—6 людей, може й більше, у чорному одязі з написом «ОМОН». Вони напали на нас і почали заштовхувати в машину. Я коли побачив, що вони біжать, то зрозумів, що це за нами. Я встав навколішки, простягнув руки, щоб показати, що в мене нічого нема. Але їх це не зупинило», — розповів Заічкін.

Після затримання, пригадує протестувальник, його побили кийками. «Лікарі сказали, що був струс мозку, але переломів нема. Втратив багато крові. Я був увесь в крові в автозаку, мені дали вату, вона засохла, прилипла до мого одягу», — каже Заічкін.

Він усю ніч пролежав у лікарні. Зранку до нього прийшов міліціонер, але протестувальник вирішив не фіксувати побої — «скаржитися просто безглуздо».

«Болить голова, від ударів болить все тіло, синці», — описує свій теперішній стан Заічкін. У палаті він лежав ще з один постраждалим під час сутичок з ОМОНом, в якого була розбита голова.