У білоруському Могильові ОМОН розігнав людей, які зібралися в центрі міста після оголошення результатів екзит-полу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Могильові — третьому за величиною білоруському місті — ОМОН розігнав людей, які зібралися в центрі перед перед торговим центром «Атріум» одразу після оголошення результатів державного екзит-полу. Про це повідомляє «Радыё Свабода» й очевидці в соцмережах.

Площу повністю оточив ОМОН і спецтехніка. Рух центральною вул. Першотравневою обмежено. Із деяких автомобілів лунає пісня групи «Кино» «Перемен», водіїв цих авто одразу зупиняє міліція.

Близько восьмої вечора ОМОН почав розганяти людей з площі.

За даними ЗМІ, затримали понад 20 людей, зокрема журналістка популярного новинного ресурсу TUT.BY Анжеліка Василевська.

Люди вигукують: «Жыве Беларусь!»

Площа до розгону людей.

Скриншот

Площа після розгону людей.

Скриншот

  • 9 серпня в Білорусі проходили вибори президента. У деяких містах Білорусі та столицях європейських держав вишикувалися довгі черги до виборчих дільниць — не всі бажаючі встигли віддати свій голос до завершення голосування.
  • Правоохоронці почали затримувати учасників протесту біля будівель виборчих дільниць.
  • Із самого ранку до Мінська стягують військову техніку. Ближче до вечора ОМОН перекрив центральну вулицю міста — проспект Незалежності. Головні будівлі оточили військові та спецтехніка.
  • Одразу після закриття виборчих дільниць опублікували результати національного екзит-полу. Згідно з ними, за Лукашенка проголосували 79,7% виборців, а за Тихановську — 6,8%.
  • «Бабель» веде текстову трансляцію і розповідає, що відбувається в Білорусі в день виборів — читайте тут.