У Мінську водії влаштували акцію на підтримку заарештованих звукооператорів. Вони сигналять та вмикають пісню Цоя «Перемен»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Мінську на центральній вулиці міста — проспекті Незалежності влаштували акцію на підтримку двох заарештованих звукооператорів, які на провладному концерті увімкнули пісню Віктора Цоя «Перемен». Про це повідомляє «Радыё Свабода».

Акція розпочалася близько 19:00. Водії сигналять, а з деяких автомобілів також звучить пісня Цоя.

Що сталося?

6 серпня під час святкування «Дня відкритих дверей установ додаткової освіти» в Київському сквері виступ баяніста несподівано перервала пісня «Перемен» Віктора Цоя. Звукорежисери Владислав Соколовський і Кирило Галанов заявили журналістам, що зробили це свідомо, тому що хочуть змін і готові до того, що завтра залишаться без роботи. Виконання пісні перервав чоловік у штатському, який висмикнув з динаміка шнур.

Звукооператорів заарештували за це на 10 діб — їх звинуватили у «хуліганстві».

У той самий день головна конкурентка Олександра Лукашенка на виборах президента Світлана Тихановська скасувала мітинг у Київському сквері, бо влада вирішила відсвяткувати там День залізничних військ.

  • У Мінську 7 серпня затримали трьох журналістів телеканалу «Настоящее время» — Ірину Ромалійську, Івана Гребенюка та Юрія Баранюка. Двоє перших — громадяни України. Причина затримання поки невідома.
  • Матчі чемпіонату Білорусі з футболу вирішили перенести без пояснення причин. Напередодні фанати почали скандувати опозиційні лозунги.
  • З початку виборчої кампанії у Білорусі правозахисники нарахували понад 700 затриманих: учасників «ланцюгів солідарності», членів ініціативних груп, активістів, політиків, блогерів, журналістів та просто пішоходів на вулицях.
  • У Білорусі на 9 серпня заплановані вибори президента.