Матчі чемпіонату Білорусі з футболу вирішили перенести без пояснення причин. Напередодні фанати почали скандувати опозиційні лозунги

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Федерація футболу Білорусі перенеcла два матчі чемпіонату країни, які повинні були відбутися в Мінську 7 і 8 серпня. Про це повідомили на сайті білоруської Федерації футболу, не уточнивши причину.

Матчі «Динамо-Мінськ» — «Смолевичі» і «Мінськ» — «Славія-Мозир» проведуть через кілька днів, після президентських виборів.

Що відбулося раніше?

6 серпня під час матчу між «Шахтарем» і брестським «Динамо» вболівальники почали вигукувати гасло «Живе Білорусь!», яке використовують прихильники опозиції.

Згодом у соцмережах почали закликали всіх охочих сходити на наступний матч між «Динамо» і «Смолевичі».

Чемпіонат Білорусі з футболу — єдиний турнір в Європі, матчі якого навесні проводилися попри пандемію коронавірусу.

  • Вибори президента Білорусі пройдуть 9 серпня.
  • Чинний президент Олександр Лукашенко балотується на шостий термін. Його основний опонент — Світлана Тихановська, дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського. ЦВК не зареєструвала його кандидатом в президенти. Зараз Тихановський перебуває в СІЗО.
  • Наприкінці липня Світлана Тихановська оприлюднила передвиборчу програму. Вона зазначила, що хоче стати президентом, щоб повернути білорусам право вибору. Через пів року після перемоги вона обіцяє провести нові вибори за участю всіх альтернативних кандидатів.
  • Передвиборчі мітинги Тихановської збирали тисячі людей в різних містах Білорусі — у Мінську на акцію на її підтримку прийшли понад 60 тисяч людей. Однак останні кілька днів мітинги скасовували через «невідкладні» ремонті роботи або святкування Дня залізничних військ.