Конкурентка Лукашенка Тихановська скасувала мітинг у Мінську напередодні виборів. Влада святкуватиме там День залізничних військ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Головна конкурентка президента Білорусі Олександра Лукашенка – опозиційна кандидатка у президенти Світлана Тихановська скасувала свій мітинг у Мінську, запланований на 6 серпня. На цьому місці влада вирішила провести святкування Дня залізничних військ, хоча раніше урочистості не планувалися. Про це повідомляє TUT.by.

Представники Тихановської оскаржили це рішення, але «провокувати людей» не будуть, тому мітинг скасували. Замість цього опозиціонерка відвідає «День відкритих дверей установ додаткової освіти», який організовує столична влада.

«Нам не дають провести мітинги ні на одному майданчику Мінська так само, як в Слуцьку і Солігорську. Це абсолютно незаконні дії влади», — наголосила прессекретарка штабу Ганна Красуліна.

Зранку 6 серпня у Білорусі затримали главу виборчого штабу Тихановської Марію Мороз — після «розʼяснювальної» бесіди її відпустили.

  • Напередодні Тихановська попросила канцлера Німеччини Ангелу Меркель звʼязатися з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.
  • До цього в білоруському місті місцева влада скасувала мітинг Тихановської через «невідкладні» ремонтні роботи, є затримані.
  • У кінці липня Тихановська оприлюднила передвиборчу програму. Вона зазначила, що хоче стати президентом, щоб повернути білорусам право вибору. Через пів року після перемоги вона обіцяє провести нові вибори за участю всіх альтернативних кандидатів.
  • Тихановська вивезла своїх дітей в Євросоюз після погроз про позбавлення її батьківських прав, якщо вона не припинить брати участь у передвиборчій гонці.