У Білорусі затримали звукорежисера, який на провладному концерті увімкнув пісню Цоя «Перемен»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Мінську відправили у Центр ізоляції правопорушників (ЦІП) звукорежисера Кирила Галанова, який на провладному мітингу увімкнув пісню Віктора Цоя «Перемен». Про це повідомляє білоруський портал TUT.by

Брат Галанова Микита повідомляв, що Кирило зник після акції й не відповідав на дзвінки. Тоді Микита вирішив звернутись до міліції, а там йому повідомили, що брат перебуває в ЦІП. На питання, чому його затримали, у центрі не відповіли, але додали, що суд відбудеться 7 серпня.

Нагадаємо, 6 серпня під час святкування «Дня відкритих дверей установ додаткової освіти» в Київському сквері виступ баяніста несподівано перервала пісня «Перемен» Віктора Цоя. Звукорежисери Владислав Соколовський і Кирило Галанов заявили журналістам, що зробили це свідомо, тому що хочуть змін і готові до того, що завтра залишаться без роботи.

Виконання пісні перервав чоловік у штатському, який висмикнув з динаміка шнур.

Зазначимо, що головна конкурентка Олександра Лукашенка на виборах президента Світлана Тихановська скасувала мітинг у Київському сквері, адже влада вирішила відсвяткувати там День залізничних військ.

  • У Білорусі на 9 серпня заплановані вибори президента. Чинний президент Білорусі представив свою передвиборчу програму, в якій обіцяє референдум щодо змін Конституції та зростання зарплати удвічі протягом п’яти років. Це вже шоста передвиборча кампанія Лукашенка, який очолює країну з 1994 року.
  • Головна конкурентка Лукашенка, опозиційна кандидатка Світлана Тихановська представила передвиборчу програму наприкінці липня. Після перемоги вона обіцяє нові вибори.