«Вони не вбачають у нас ворогів». Лукашенко відмовився визнавати, що бойовиків «ПВК Вагнера» заслало вище керівництво Росії

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
«Вони не вбачають у нас ворогів». Лукашенко відмовився визнавати, що бойовиків «ПВК Вагнера» заслало вище керівництво Росії

В гостях у Гордона / YouTube

Білоруський президент Олександр Лукашенко вважає, що вище керівництво Росії не причетне до заслання бойовиків «ПВК Вагнера» для вчинення терактів на виборах у Білорусі. Він не вважає винним і керівника «вагнерівців» — «кухаря Путіна» Євгена Пригожина, якого називає своїм другом.

Про це Лукашенко заявив в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

На переконання президента Білорусі, до заслання бойовиків причетні окремі люди з «середньої ланки» російського керівництва, які бажають вислужитися, проте відмовився називати їхні імена і пригрозив розправою, якщо їх схопить.

«Ви говорите «Вагнер». Але ж ми знаємо, хто очолює цю структуру — Женя Пригожин… Думаю, ну він же іграшка в чужих руках. Не він же ухвалює рішення… Не він це, а хтось трохи вище. Заступники міністрів», — сказав Лукашенко.

За словами білоруського президента, навіть ці люди не розглядають Білорусь як ворога, а їхня провокація з бойовиками «не душевна».

«І ось їм треба довести, що ми ось Білорусь тепленьку принесемо та кинемо до якоїсь кремлівської башти… Це ж не душевно. Вони не вбачають у нас ворогів», — сказав він, підкреслюючи, що Білорусь і Росія «переживуть» цю проблему і «домовляться».