У Білорусі затриманих «вагнерівців» звинувачують у підготовці терактів. Розшукують ще 200 бойовиків

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Проти затриманих у Білорусі бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнер» порушили кримінальну справу за статтею «підготовка терактів». Про це повідомляє «Радые Свабода».

Держсекретар Ради безпеки Андрій Равков заявив, що у країні можуть перебувати до 200 бойовиків, їх розшукують.

Равков також повідомив, що затримані вже почали давати свідчення у рамках розслідування.

Пізніше кандидат у президенти Андрій Дмитрієв розповів, що на засіданні ЦВК Равков також заявив, що в Росії, поблизу Пскова і Невеля, готуються нові групи бойовиків.

  • Напередодні під Мінськом сили спецпідрозділу «Альфа» КДБ і міліції затримали 32 найманців російської «ПВК Вагнера». Місцеві ЗМІ раніше повідомляли, що затримано групу «бойовиків іноземної приватної військової компанії», яка приїхала для «дестабілізації ситуації у країні» під час виборів президента.
  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко після повідомлення про затримання бойовиків заявив, що втручання найманців у справи країни було очікуваним.
  • Інформагентство опублікувало всі прізвища і дати народження затриманих. Серед них є найманці, які воювали на Донбасі проти України, а також у Сирії на боці режиму Башара Асада.
  • Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос заявив, що Україна може вимагати видачі уродженців України, яких затримали разом з іншими бойовиками «ПВК Вагнера».