Лукашенко розповів, що до Білорусі перекинули ще один загін бойовиків: Маємо бігати й ловити їх по лісах

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Лукашенко розповів, що до Білорусі перекинули ще один загін бойовиків: Маємо бігати й ловити їх по лісах

NurPhoto / NurPhoto via Getty Images

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив про ще один загін бойовиків, який перекинули до країни після затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Про це він заявив у зверненні до народу і Національних зборів.

«Сьогодні надійшла інформація про ще один загін, який перекинуто на південь. Ми маємо, коли йдуть жнива, бігати і ловити їх по лісах! Ми ж їх всіх зловимо», — наголосив білоруський лідер.

Окремо Лукашенко прокоментував чутки, які ширяться в інтернеті щодо затриманих під Мінськом членів «ПВК Вагнера».

«Дійшли до того, що два президенти домовилися. Це дуже небезпечний і сильний сигнал. І все це про Стамбул, Венесуелу, Африку і Лівію — брехня. Цих людей (вони дали свідчення) спрямували спеціально до Білорусі. Була команда чекати. Були квитки, куплені на Стамбул, — це легенда, бо, виїжджаючи через російський кордон, їм треба було повідомити і там, і тут, що вони летять до Стамбулу. Чого через Білорусь? Адже запросто можна було з Новоросійська, з Криму зрештою. Махнув — і там, у Стамбулі. А ще модніше до Лівії або ще кудись. Не слухайте цю брехню», — зазначив президент.

За словами Лукашенка, до затриманих «вагнерівців» ставляться «по-людськи».

«Від цього отримали певний ефект —вони розповіли все. Тому припиніть брехати і місити всяку мішанину в засобах масової інформації. Закон є закон. Подобається не подобається, його треба дотримуватися. Знаєш ти його чи не знаєш, ти будеш відповідати все одно за законом. Ми рідні люди — білоруси, українці, росіяни, поляки, євреї. Ми завжди жили тут в мирі, і не підкидайте тут зброю, не підривайте обстановку, бо палахкотітиме так, що у Владивостоку буде важко», — резюмував він.

  • У ніч проти 29 липня під Мінськом затримали понад 30 найманців «ПВК Вагнера», які готувалися дестабілізувати обстановку у країні напередодні виборів президента.
  • У Білорусі затриманих звинувачують у підготовці терактів. Розшукують ще 200 бойовиків.
  • Тим часом у Кремлі запевнили, що не мають інформації про протиправні дії росіян, і вимагають відпустити затриманих. Також російська влада зазначила, що «вагнерівці» летіли до Туреччини, але «спізнилися на літак».