Британія готова дати відсіч у космосі Росії та Китаю, яких підозрює в розробці орбітальної зброї

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Британія готова дати відсіч у космосі Росії та Китаю, яких підозрює в розробці орбітальної зброї

NASA

Велика Британія посилить свої оборонні потужності для відсічі космічним загрозам з боку Росії та Китаю, яких підозрюють у розробці орбітальної зброї. Про це заявив міністр оборони Бен Воллес, повідомляє Reuters.

Як повідомив Воллес, уряд вбачає в діях Росії тестування космічної зброї.

«Цього тижня ми згадували про загрозу, яку Росія становить для нашої національної безпеки своїм провокативним тестуванням подібного до зброї реактивного снаряду, що суперечить мирному використанню космосу», — сказав міністр.

Він також заявив, що й Китай становить для Британії космічну загрозу.

«Китай також розробляє наступальну космічну зброю, і обидві держави модернізують свої потужності. Така поведінка лише підкреслює важливість огляду ситуації, який уряд наразі проводить», — пояснив Воллес.

Напруженість між Британією та Росією зросла після ухвалення Лондоном нових санкцій проти Москви через обвинувачення у втручанні в торішній виборчий процес та спроби викрасти дані стосовно розробки вакцини від коронавірусу.

З іншого боку, Британія погіршила свої стосунки з Китаєм після заборони Huawei працювати в мережі 5G та розриву домовленості про екстрадицію з Гонконгом, чию автономію було порушено новим законодавством, що дозволяє китайським спецслужбам переслідувати опозиціонерів.

Китай, який є одним з найбільших інвесторів інфраструктурних проєктів Британії, звинуватив її у підігруванні США, напруженість у відносинах з якими розпочалась ще з так званої торгової війни в попередні роки.