У штабі ООС заявили про те, що з тіла загиблого медика видалили кістки та внутрішні органи. Так бойовики нібито приховали докази

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Командування Операції обʼєднаних сил розповіло деталі щодо загиблого медика та смерті пораненого морського піхотинця, якого не змогли евакуювати з поля бою.

Про це йдеться в матеріалі BBC Україна.

Після обстрілу на полі бою залишився поранений сержант Ярослав Журавель. Українська сторона декілька разів зверталася через СММ ОБСЄ до збройних формувань, щоб забрати пораненого, однак бойовики не давали це зробити.

«При цьому ворог самостійно здійснював пошук та затягував час. Свідоме затягування противником часу призвело до жахливих наслідків. Поранений військовослужбовець не отримав своєчасної медичної допомоги, в результаті чого стік кровʼю та загинув», — кажуть у командуванні ООС.

Також у ООС повідомили про те, що тіло військового медика піддали розтину.

«Встановити, з якої зброї вбито військового медика за результатами судмедекспертизи було неможливо через те, що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької області», — кажуть у командуванні ООС.

Раніше «Бабель» писав про те, що коли група вирушила за тілом загиблого командира, по дорозі бійці виявили міну ПОМ-2. Її зафіксували і підірвали.

У тілах загиблих на момент передачі українській евакуаційній групі «Евакуація-200» відбулися незворотні трупні зміни. Загиблі були без своєї військової форми.