Бойовики на Донбасі не дають українській стороні шукати пораненого військовослужбовця

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Бойовики на Донбасі не дають українській стороні шукати пораненого військовослужбовця

Степанов Анатолій / УНІАН

Бойовики «ДНР» не дають українській стороні знайти українського воїна, якого було поранено під час евакуації тіла загиблого військового біля Зайцевого.

Про це повідомляє Штаб ООС.

«Російські окупанти вже третій день поспіль не дають українській стороні проводити пошук пораненого українського військовослужбовця, який досі перебуває в «сірій зоні», в районі селища Зайцеве!!!» — пишуть у повідомленні.

Також зазначають, що українській стороні не вдалось домовитися з бойовиками щодо пошуку й евакуації пораненого українського бійця — «ворог постійно безпідставно не дає проводити пошукові заходи».

Також пресслужба Операції обʼєднанних сил повідомила, що з тимчасово окупованої території України передали тіло. Особистість загиблого поки ідентифікувати не вдалось.

«Після нелегких перемовин [...] з представниками російсько-окупаційних військ нарешті досягли домовленості — на КПВВ «Мар’їнка» на підконтрольну уряду Україні територію було передано тіло людини», — зазначають в ООС.

Водночас жодних підтверджень, що це – військовий медик, який загинув 13 липня поблизу села Зайцеве, поки немає.

  • На Донбасі в зоні бойових дій загинули двоє українських військових. Трагедії сталися біля населених пунктів Славне і Зайцеве (Донецька область). 13 липня російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати тіло одного із загиблих.
  • Унаслідок обстрілу біля Зайцевого загинув військовий медик. Також одного військовослужбовця було поранено, ще один отримав бойову травму. При цьому бойовики дали згоду на «режим тиші», щоб українська сторона змогла забрати тіло загиблого, однак продовжили стріляти.
  • Штаб ООС повідомляв, що «режим тиші» погоджували в СММ ОБСЄ.
  • Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.
  • 15 липня тіло військовослужбовця Збройних сил, який загинув біля Зайцевого в Донецькій області, забрали з тимчасово окупованої території.