Тіло військового, під час евакуації якого загинув медик, забрали з окупованої території

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Тіло військового, під час евакуації якого загинув медик, забрали з окупованої території

Фото УНІАН

15 липня тіло військовослужбовця Збройних сил, який загинув біля Зайцевого у Донецькій області, забрали з тимчасово окупованої території.

Про це повідомляє Операція обʼєднаних сил.

«Наразі триває підготовка до транспортування тіла воїна до місця поховання і до проведення ритуалу вшанування полеглого українського героя», — уточнюють у повідомленні.

Військовий загинув через підрив на невідомому вибуховому пристрої.

Поки що нічого невідомо про тіло загиблого медика та пораненого військовослужбовця (він був у групі, яка мала забрати тіло). «Бабель» звернувся за цією інформацією до пресслужби Операції обʼєднаних сил, але там відмовилися коментувати ситуацію.

  • На Донбасі в зоні бойових дій загинули двоє українських військових. Трагедії сталися біля населених пунктів Славне і Зайцеве (Донецька область). 13 липня російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати тіло одного із загиблих.
  • Унаслідок обстрілу біля Зайцевого загинув військовий медик. Також одного військовослужбовця було поранено, ще один отримав бойову травму. При цьому бойовики дали згоду на «режим тиші», щоб українська сторона змогла забрати тіло загиблого, однак продовжили стріляти.
  • Наразі тіла загиблих перебувають на місці обстрілу. Тривають переговори з ОБСЄ щодо їхньої евакуації.
  • Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.