Пожежу в Луганській області продовжують гасити. Її визнали НС регіонального рівня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Лісові пожежі в Луганській області на території Новоайдарського району та трьох лісництв продовжують гасити. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала пожежі надзвичайною ситуацією регіонального рівня.

Про це повідомляють ДСНС і Луганська облдержадміністрація.

Загрози подальшого поширення вогню поки немає, але ще вчора голова області Сергій Гайдай говорив, що пожежа може отримати статус НС державного рівня.

Станом на 07:00 9 липня пожежники гасять окремі осередки вогню на території Борівського, Капітанівського й Охтирського лісництв у Новоайдарському та Сєвєродонецькому районах. Задіяні близько 1 500 осіб, 293 одиниці техніки, зокрема два літаки АН-32П, які скинули 16 тонн води.

За даними ДСНС, підтверджена загибель 5 осіб, 34 людини госпіталізовані. За медичною допомогою до лікарень звернулася 71 людина.

Пожежа охопила 5 тис. га території. Найбільше постраждало село Смолянинове (знищено 23 і пошкоджено 36 житлових будинків) і дачний кооператив «Вовче озеро» (знищено 80 дачних будинків). Також постраждали села Капітанове і Воронове.