Пожежа на Луганщині: загинули щонайменше 7 осіб, госпіталізовані 27 постраждалих

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Унаслідок лісової пожежі в Новоайдарському районі Луганської області загинули щонайменше 7 людей, але точна кількість поки невідома. У ніч на 8 липня від опіків у лікарні помер 58-річний чоловік.

Про це повідомив представник уповноваженого з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

За його словами, у місцевій лікарні перебувають 27 осіб, з них 17 — діти. Їхній стан стабільний.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій уточнили, що осередки пожежі — поблизу сіл Смолянинове, Капітанове і Воронове. У першому селі згоріли 23 житлові будинки, ще 80 дачних будинків згоріли в кооперативі «Вовче озеро».

На місце прибули міністр внутрішніх справ, керівники Держслужби з надзвичайних ситуацій та Нацполіції, а також секретар Ради національної безпеки і оборони.

  • Лісова пожежа в Луганській області розпочалася 6 липня. Вона охопила площу близько 50 гектарів, але вже 7 липня її локалізували. Через сильний вітер і високу температуру вогонь знову поширився — почали горіти села. Пожежа знищила багато будинків.
  • У штабі ООС заявили, що до гасіння залучили військових, техніку і безпілотники. Голова Луганської військово-цивільної адміністрації до цього заявив, що бойовики «ЛНР» не дають авіації ДСНС гасити пожежу.